(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Buchta s rosolem z tangu
Potřebné ingredience
hera,2 vejce,2 hrnky pol.mouky,hrnek mléka,hrnek cukru krup.,prášek do pečiva,vanilkový cukr, jakékoliv ovoce,2 zakysané smetany,2 vanilkové pudinkdy a pomerančový tang
Postup přípravy
Rozpuštěnou heru vyšleháme s cukrem krup + vanilk. a s vejci,pomalu přidáváme mouku s prdopečem a mléko,vyšlehané těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech,buchtu pečeme cca 15-20 min při 180C musíte na ní koukat každá trouba je jiná.
Po vychladnutí buchty jí pomažeme smetanou(dávám si jí předem do mističky a rozmíchám ještě trošku s cukrem moučka)a posypeme ovocem já dala borůvky a rybíz ale kiwi,broskve,maliny ,třešně nebo ostružiny jsou také výborné.
Dále si připravíme rosol,padne na něj 1 litr vody,já si dám 700ml do hrnce do kterého nasypu tang a přivedu k varu(do tangu dám 3-4 kostky cukru,bez cukru je rosol kyselejší) a ve zbylých 300ml rozpustím dva pudinky.Po rozpuštění pudinku ho vyleju do hrnce s tangem a povařím tak 2-3 min hned po sundání z plotny zaleju buchtu s ovocem(musíte rychle ale zároven opatrně)pak už jen dát vychladit do ledničky a přeji dobrou chuť !!!
Po vychladnutí buchty jí pomažeme smetanou(dávám si jí předem do mističky a rozmíchám ještě trošku s cukrem moučka)a posypeme ovocem já dala borůvky a rybíz ale kiwi,broskve,maliny ,třešně nebo ostružiny jsou také výborné.
Dále si připravíme rosol,padne na něj 1 litr vody,já si dám 700ml do hrnce do kterého nasypu tang a přivedu k varu(do tangu dám 3-4 kostky cukru,bez cukru je rosol kyselejší) a ve zbylých 300ml rozpustím dva pudinky.Po rozpuštění pudinku ho vyleju do hrnce s tangem a povařím tak 2-3 min hned po sundání z plotny zaleju buchtu s ovocem(musíte rychle ale zároven opatrně)pak už jen dát vychladit do ledničky a přeji dobrou chuť !!!
vychladlou buchtu potřeme smetanou
svaříme tang s pudinkem
natřenou buchtu a zasypanou ovocem polejeme rosolem
toto je buchta po vychladnutí
a naservírovaný kousek,přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
117
(upraveno)
2. 10. 2008, 13:09
Tak jsem jí upekla a musím napsat pochvalu. Receptík je fakt super. Spapkala se hned. I sousedce šmakovalo. Vzala si receptík Pěkně jsem si nacpala pupek a teď už jen
kellyy
(upraveno)
3. 10. 2008, 11:03
@117
taky si to vždy po snědení říkám,jsem ráda že vám chutnala a sousedce taky
Jarmila_P
(upraveno)
24. 9. 2008, 21:23
Taky ji děláme. Rosol někdy ze šťávy z ovoce, někdy z Tangu, někdy doplněný sirupem. Akorát když je sirup červený, dávám červený (malinový, jahodový) pudinkový prášek, u žlutého zase vanilkový. Když se to pomotá, je to někdy taková dost nepěkná oranžová barva, taková žádná.
kellyy
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:20
je úžasná u nás se moc neohřeje